Τεχνηέντως
Με λίγα λόγια . . .
Εν αρχή ην το σταφύλι
. . .
Η διαδρομή για
το σταφύλι ξεκινά μαζί με τα σχολεία, το Σεπτέμβρη. Τα σταφύλια
μετά τη συγκομιδή πρέπει αμέσως να πάνε στο «πατητήρι» απ΄όπου θα
εξαχθεί το γλεύκος ( μούστος).
Το οινοποιείο το
κατασκευάζει η Β’ τάξη του γυμνασίου που ακολουθεί το ταξίδι του
σταφυλιού από τον τρύγο και την παραγωγή του μούστου ως την αλκοολική
ζύμωση και την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Οι μαθητές / τριες
δίνοντας βαρύτητα στην οικονομική διαχείριση του οινοποιείου γίνονται
παραγωγοί, διαχειριστές, πωλητές, διαφημιστές των ελληνικών κρασιών
ως την άκρη της Ευρώπης.
Το εργοστάσιό μας
είναι μικρό σα να το κοιτάς από ψηλά. Συνηθίζεται όμως όταν χτίζεις
μια μακέτα να τη φτιάχνεις με το βλέμμα του πουλιού.
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε
όσο πιο «άχρηστα» είναι για τους άλλους τόσο πιο ωφέλιμα θεωρούνται
από εμάς. Σαν πάτωμα διαλέγουμε το φελλό που αποτελεί σημαντικό
υλικό και για να σφραγίζουμε τις φιάλες μας. Όσο για τα κτίρια το
ξύλο είναι το υλικό που μας εμπνέει αφού τα βαρέλια που χρησιμοποιούμε
στην παλαίωση των ερυθρών κρασιών μας είναι ξύλινα και αυτά.
Και με άλλα υλικά
πειραματιζόμαστε ελπίζοντας το τελικό αποτέλεσμα να είναι οίνο -
πνευματώδες ...
Περιεχόμενα |