Μάθημα: |
Γαλλικά. |
Τάξη: |
Β΄
Γυμνασίου. |
Διάρκεια: |
Τρεις
διδακτικές ώρες |
Διδακτικοί
στόχοι
|
•
Εκμάθηση λεξιλογίου τροφίμων.
•
Χρήση οριστικών και μεριστικών
άρθρων.
•
Χρήση της πρόθεσης de μετά
από εκφράσεις ποσότητας.
•
Μύηση στο σχηματισμό της προστακτικής
ρημάτων.
•
Κατανόηση γραπτού κειμένου.
|
Δραστηριότητες
προετοιμασίας εκ μέρους του
διδάσκοντος
|
•
Μετάφραση στα γαλλικά δύο
ελληνικών συνταγών.
•
Προετοιμασία δύο εκπαιδευτικών
παιχνιδιών.
|
Οργάνωση
της τάξης:
|
Οι
μαθητές χωρίζονται σε τρεις
ομάδες, από τρεις μαθητές
η κάθε ομάδα.
|
Βιβλιογραφία
και βοηθήματα
|
•
Δικτυακός τόπος: www.gefsi.gr
•
Βέφα Αλεξιάδου «Ελληνική κουζίνα,
Μαγειρική»
|
Πορεία
διδασκαλίας
|
1η
και 2η διδακτική ώρα
|
•
Δίνουμε
στους μαθητές τις δύο συνταγές
και τους αφήνουμε λίγο χρόνο
να τις διαβάσουν.
•
Απαντούμε σε ερωτήσεις τους
σχετικές με δυσκολίες λεξιλογίου.
•
Εκμαιεύουμε από αυτούς τη
διαφορά ανάμεσα στα οριστικά
και μεριστικά άρθρα και τη
χρήση της πρόθεσης de μετά
από εκφράσεις ποσότητας.
•
Εκμαιεύουμε από αυτούς το
σχηματισμό της προστακτικής
ήδη γνωστών ρημάτων.
|
Αξιολόγηση
|
3η
διδακτική ώρα
|
Δίνουμε
σε κάθε ομάδα από ένα έντυπο
με τα δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.
•
1ο εκπαιδευτικό παιχνίδι:
Κάθε ομάδα πρέπει να βρει
τις λέξεις του κρυπτόλεξου
σε 5 λεπτά. Υπάρχουν 17 λέξεις.
Κάθε λέξη παίρνει 1 βαθμό.
Η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους
βαθμούς κερδίζει.
•
2ο εκπαιδευτικό παιχνίδι:
Κάθε ομάδα πρέπει να βρει
τις κρυμμένες προτάσεις σε
15 λεπτά. Κάθε σωστή πρόταση
παίρνει ένα βαθμό. Η ομάδα
που θα έχει τους περισσότερους
βαθμούς κερδίζει.
Η ομάδα που στα δύο παιχνίδια
έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους
βαθμούς είναι η νικήτρια ομάδα
και πρέπει να βρει, να μεταφράσει
και να παρουσιάσει στην τάξη
μια τρίτη ελληνική συνταγή
με κρασί.
|